neljapäev, 1. detsember 2016

VÖÖKIRJAGA SÕRMIKUD


Seekord said kindamustris kokku Rõngu vöökiri, mille mustri leidsin ammuste aegade naisteajakirja mustrilehelt ning Halliste sukakiri, muster raamatust "Eesti silmuskudumine 1". 


Mustrilehel oli vöökiri vöökirjaks mõeldudki, seepärast tuli tema ringseks kudumiseks veidi vaeva näha. Sai alustatud tööd mõned korrad harutatudki. Sellepärast tuli hetkeks vardad kõrvale panna ja mustri erinevad kordused läbi mõelda ning mõnda salakohta silmuseid juurde kasvatada. Lõpptulemuseks sai mõnusalt pikk ja soe randmeosa, kus värvi annavad kollane ja roheline maavillane ning värviüleminekutega käsitsi värvitud meriinolõng.



Vöökirja mustri jätkuks kudusin käeseljale ja sõrmedele Halliste sukakirja. Sobis silmuste arvult täpselt igale sõrmele jooksma, andes tööle samal ajal seda pitsilisust, mis mulle nii väga meeldib.



Põhilõngaks kasutasin valget kašmiirisisaldusega nö sokilõnga. Loomulikult tuleb ka varbaid hellitada, kuid seda lõnga sokiks kududa tundub mu jaoks natuke raiskamisena... Nii-ii mõnus ja pehme ja luksuslik on ta. 
Kasutatud vardanumber oli 1,75.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar